آخرین اخبار
کد مطلب: 123877
خوابي که تل‌آويو براي زيرساخت‌هاي هسته‌اي ايران ديد + تصاوير
تاریخ انتشار : 1395/05/02 09:57:53
نمایش : 2001
بر اساس نظر کارشناسان، يک بدافزار به دنبال خرابکاري در تأسيسات غني‌سازي اورانيوم نطنز بوده‌است.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان،به نقل از به نقل از شبکه تلويزيوني سي.ا. ان ، الکس گيبني، سازنده فيلم روزهاي صفر در گفت‌وگو با اين شبکه تاکيد کرد، استاکس‌نت کار موساد و سيا بوده است.
 
الکس گيبني درباره اين ويروس گفت: ابتدا استاکس‌نت را کسي نمي‌شناخت تا اينکه کارشناسان امنيت سايبري درباره آن صحبت کردند و مطالبي نيز در نشريات درباره آن نوشته شد. ديويد سانگر نيز در نيويورک تايمز درباره آن مطلب نوشت. بعد از آن بود که ما نيز مطالعات عميق‌تري را درباره استاکس نت شروع کرديم. 
 
استاکس‌نت پديده جدي را کليد زد. شايد بتواند آن را با انداختن بمب اتمي روي هيروشيما و ناگازاکي مقايسه کرد. در واقع استاکس نت اولين بدافزاري بود که از مرزها عبور کرد و از محدود سايبري هم خارج شد و تاثير خود را در دنياي واقعي نشان داد. 
 
وي افزود: در واقع استاکس نت کنترل دستگاه‌ها را به دست مي گرفت و هدف آن سانتريفوژهاي هسته‌اي در کارخانه نطنز ايران بود. استاکس‌نت باعث مي‌شد سانتريفوژها با سرعتي بسيار بچرخند و در نهايت منفجر شوند و از کار بيفتند. در عين حال استاکس‌نت به حدي هوشمند بود که به مهندسان مرکز هسته‌اي ايران اين پيام را مي‌داد که همه چيز درست کار مي‌کند. بنابراين استاکس‌نت باعث مي‌شد تا مهندسان به وجود ويروس رايانه‌اي پي نبرند و به خودشان شک کنند. 
 
خوابي که تل‌آويو براي زيرساخت‌هاي اتمي ايران ديد + تصاوير
 
الکس گيبني افزود ويژگي‌هاي اين ويروس طوري است که حتما بايد يک دولت آن را طراحي کرده باشد. هيچ شکي نيست که استاکس‌نت عملياتي بود که موساد و سيا آن را هدايت مي‌کردند. همچنين کار فني اين عمليات را نيز يونيداتي 200 انجام مي‌داد که معادل آژانس امنيت ملي آمريکا در اسرائيل است. 
 
گيبني گفت به لحاظ حقوقي، اين کار حکم جنگ را داشت، اما به شکل عملياتي سري بود. در ابتدا ايراني‌ها اصلا نمي‌دانستند که چه اتفاقي براي آنها مي‌افتد. اين ابزار طوري طراحي شده بود که بسيار سري باشد تا حکم اقدام جنگي را که معمولا آشکار است، پيدا نکند. 
 
هدف از اين ويروس به تاخير انداختن برنامه هسته‌اي ايران بود. همانطور که مايکل هيدن، رئيس سابق سيا هم گفته بود، هدف از اين ويروس و عمليات سري اين بود که نگذارند اسرائيل تاسيسات هسته‌اي ايران را بمباران کند که مي‌توانست آمريکا را وارد جنگ با ايران کند. 
 
 
استاکس‌نت چيست
 
استاکس‌نت يک بدافزار رايانه‌اي يا کرم رايانه‌اي است که اولين‌بار در تاريخ ۱۳ ژوئيه ۲۰۱۰ توسط ضدويروس وي‌.بي‌.اي۳۲ شناسايي شد.اين بدافزار با استفاده از نقص امنيتي موجود در ميانبرهاي ويندوز، با آلوده کردن رايانه‌هاي کاربران صنعتي، فايل‌هاي با قالب اسکادا که مربوط به نرم‌افزارهاي WinCC و PCS7 شرکت زيمنس مي‌باشد را جمع‌آوري کرده و به يک سرور خاص ارسال مي‌کند.
 
بر اساس نظر کارشناسان، اين بدافزار به دنبال خرابکاري در تأسيسات غني‌سازي اورانيوم نطنز بوده‌است.
 
در اواخر ماه مه ۲۰۱۲ رسانه‌هاي آمريکايي اعلام کردند که استاکس‌نت مستقيماً به دستور اوباما رئيس جمهور آمريکا طراحي، ساخته و راه‌اندازي شده. گرچه در همان زمان احتمال اين مي‌رفت که آمريکا تنها عامل سازنده نباشد. در تاريخ ۷ ژوئيه سال ۲۰۱۳ ميلادي، ادوارد اسنودن در مصاحبه‌اي با در اشپيگل اعلام کرد اين بدافزار با همکاري مشترک آژانس امنيت ملي ايالات متحده آمريکا و اسرائيل ساخته شده است.
 
خوابي که تل‌آويو براي زيرساخت‌هاي اتمي ايران ديد + تصاوير
 
 
اما چرا گفته مي‎شود، اين کرم اسرائيلي است
 
در کدهاي اين کرم واژه گوآوا guava وجود دارد. نامي عبري براي گياهي که نامش همان نام اصلي ملکه استر است؛ کسي که مانع قتل عام يهوديان در امپراتوري پارس شد. همين‌طور عدد 19790509 در کدهاي اين کرم ديده شده، که شايد ناظر به پنج مه 1979، روزي که به ادعاي منابع غربي يک يهودي فارس در ايران اعدام شد، مي‌باشد. 
 
 
هدف استاکس‌نت چه بود 
 
بنابر اظهارنظر کارشناسان، اين بدافزار سيستم‌هايي را هدف قرار داده است که داراي يک مبدل فرکانس هستند و نوعي دستگاه براي کنترل سرعت موتور است. بدافزار استاکس‌نت به دنبال مبدل‌هايي از يک شرکت در فنلاند و يا تهران بوده است. استاکس‌نت به دنبال اين دستگاه‌ها بر روي سيستم قرباني مي‌گردد و فرکانسي را که دستگاه‌هاي مذکور با آن کار مي‌کنند، شناسايي کرده و به دنبال بازه‌اي از ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ هرتز مي‌گردد. دستگاه‌هاي صنعتي که از اين مبدل استفاده کنند بسيار محدود هستند و غالباً در تاسيسات غني‌سازي اورانيوم استفاده مي‌شوند. هدف استاکس‌نت را مي‌توان نيروگاه‌هاي هسته‌اي ايران دانست؛ به اين دليل که در اين مراکز از اين مبدل‌ها استفاده مي‌شود. بنابراين مراکز غني‌سازي نطنز و بوشهر تنها مرکز است که مي‌تواند هدف احتمالي آن قرار گيرد.
 
خوابي که تل‌آويو براي زيرساخت‌هاي اتمي ايران ديد + تصاوير
 
اين بدافزار فرکانس‌هاي مبدل را ابتدا تا بالاتر از ۱۴۰۰ هرتز بالا مي‌برد و سپس آن را تا کمتر از ۲ هرتز پايين مي‌آورد وبعد آن را فقط براي بالاتر از ۱۰۰۰ هرتز تنظيم مي‌کند. در اصل، اين بدافزار سرعتي را که موتور با آن کار مي‌کند، به هم مي‌ريزد که مي‌تواند منجر شود هر اتفاقي بيفتد. براي مثال کيفيت محصول پايين آيد و يا اينکه اصلاً توليد نشود، مثلاً تأسيسات غني سازي نمي‌توانند به درستي اورانيوم را غني سازي کند. اين کار همچنين مي‌تواند منجر به خرابي موتور به صورت فيزيکي نيز شود.
 
 
استاکس‌نت بنويسيد، توسل به زور بخوانيد
 
يک گروه تحقيق بين‌المللي با انتشار گزارشي که به سفارش ناتو تهيه شد، نتايج تحقيقات خود را در خصوص حمله به تأسيسات اتمي ايران با بدافزار استاکس‌نت منتشر کرد. در اين گزارش آمده است روش استفاده شده نقض قوانين بين‌المللي و بر همين اساس توسل به زور خوانده شده است.
 
در گزارشي که توسط يک گروه 20 نفره از پژوهشگران بين‌المللي به سرپرستي مايکل اشميت (استاد حقوق بين الملل در کالج جنگ نيروي دريايي آمريکا) در مرکز دفاع سايبري ناتو در تالين استوني تهيه شد، آمده است: هر عملي که به کشته يا مجروح شدن افراد يا صدمه ديدن اشياء منجر مي‌شود آشکارا توسل به زور است.
 
اشميت معتقد است:  بر اساس نظر کارشناسان، هيچ ترديدي وجود ندارد که حمله سايبري با استاکس‌نت در جهت صدمه زدن به دستگاه‌هاي سانتريفيوژ مراکز غني‌سازي اورانيوم ايران و توسل به زور بوده است، اما در مورد اينکه آيا اين اقدام در شمول حمله مسلحانه تعريف شود يا نه ترديد وجود دارد.
 
خوابي که تل‌آويو براي زيرساخت‌هاي اتمي ايران ديد + تصاوير
 
مسئوليت حمله استاکس‌نت را کسي به عهده نگرفت، اما گمانه‌زني‌ها در اين مورد عمدتا متوجه اسرائيل و آمريکا است که حدود 4 دهه است که ايران را به تلاش براي دستيابي به توانايي توليد سلاح اتمي متهم مي‌کنند.
 
 
گزارش از حميدرضا قرباني
 
 
انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس